Hem
Ansvarsfullt företagande
Om företaget
Organisation
Forskning och utveckling
Möt våra medarbetare
Historik
Kunder och referenser
Legal information
Produkter
Projektering och support
Infotek
Referensprojekt
Länkar
Kontakt
Sök
Logga in


Kunder och referenser
Sverige:


Trafikverket
Genom långtidsavtal är vi Trafikverkets huvudleverantör av spårväxlar, spårväxelkomponenter, dilatationsanordningar, passräler och övergångsräler. Vi levererar BV50- och UIC60-växlar, de flesta av dessa helt kompletta från fabrik. Vi levererar även en mängd spårkomponenter, verktyg, maskiner samt reservdelar till framför allt SJ50- och UIC60-växlar. Vi administrerar Trafikverkets lager av spårväxelkomponenter.


Storstockholms Lokaltrafik 
Vossloh Nordic Switch Systems har varit leverantör av spårväxlar, dilatationsanordningar, spårmateriel till Storstockholms Lokaltrafik, SL i många år. Vi levererar växlar av såväl gaturäl som vignolräl till snabbspårvägen, tunnelbanan och pendeltåget.Göteborgs stad, Göteborgs spårvägar
Vi konstruerar och levererar merparten av spårmaterial till Göteborgs spårvägsnät.Botniabanan
Vi har levererat samtliga spårväxlar, dilatationsanordningar, växelsliprar, växeldriv, stoppbockar till Botniabanan sedan 2004 och har ramavtal för leveranser till Botniabanans entreprenörer t.o.m. år 2010.
Växlarna i huvudspår monteras på betongslipers och förses med korsningar med rörlig spets. Enklare växlar läggs på hårdträslipers, vilket minskar miljöbelastningen. Samtliga växlar förses med nya spårväxeldriv integrerade i slipers för rationellt underhåll. Vi har även tagit fram över 2000 tekniska handlingar som en del av projektets dokumentation. 

Vi levererar även växlar och komponenter till Arlandabanan, MTAS LKAB, SSAB, flera entreprenörer, kommuner och ägare av industrispår.
Danmark:


Banedanmark
Vi har i åratal levererat växlar och spårkomponenter till den danska järnvägen.Köpenhamns Metro

Vossloh Nordic Switch Systems har levererat samtliga spårväxlar till Köpenhamns nya tunnelbana. Helautomatiskt och med hjälp av förarlösa tåg förbinder Metron Köpenhamns centrum med bl.a. Köpenhamns stadsdel Örestad, Vanlöse och Kastrups flygplats.
Norge:


BaneNor
Vi är huvudleverantör av spårväxlar till den norska marknaden.
Alla dessa fabriksbyggs och testas före leverans. Vi administrerar även BaneNors lager av växelmaterial i Örebro.


Sporveien Oslo

Till Oslo levererar vi både gaturäls- och vignolväxlar. Många av de nyare växlarna är försedda med korsning med rörlig spets för bullerdämpning och effektivare underhåll. Näst intill all produktion prefabriceras före leverans.
Finland:

 
Banförvaltningscentralen
I Finland levererar vi spårväxlar till både VR och Banförvaltningscentralen genom vårt dotterbolag Vossloh Cogifer Finland med fabrik i finska Teijo.
lll
Provided by Webforum