Hem
Compliance
Ansvarsfullt företagande
Om företaget
Produkter
Spårväxlar
Järnväg
Light Rail
Industri och hamnar
Spårmaterial
Växelkomponenter
Kranspår
Slipers
Smörjapparater
Räl
Signalmaterial
Verktyg och maskiner
Projektering och support
Infotek
Referensprojekt
Kontakt
Sök
Logga in


Växelkomponenter

Till den svenska marknaden tillverkar Vossloh Nordic Switch Systems alla gällande reservdelar till så många som fyra växelgenerationer SJ50, BV50, S54 och UIC60. Till detta kommer vårt gaturälssortiment och vårt breda utbud av begagnade komponenter (främst SJ43 och SJ50). Med en databas på 7000 artiklar tillsammans med kompletta spårväxelstrukturer erbjuder Vossloh Nordic Switch Systems teknisk support i form av identifiering och kompabilitet. Genom en artikelnummersättning som vi har gemensam med Trafikverket görs detta snabbt och effektivt utan risk för missförstånd.

Vi sätter våra kunders behov i fokus och har därför storsatsat på att utveckla ett effektivt och ansvarsfullt arbetssätt med reservdelar till växlar under hela produktens livslängd. Reservdelar till SJ50-växlar, vilka konstruerades för drygt 50 år sedan, beräknas bli aktuella i minst 30 år till. Så lång är en spårväxels livscykel i anläggningen. Av denna anledning har vi 3D-modelliserat alla aktuella komponenter med hjälp av avancerade CAD-program (Solid Works och Pro Engineer). Därmed kan vi undersöka kompatibilitetsproblem mellan nya och gamla komponenter ifrån våra CAD-stationer i stället för att experimentera ute i spår med ovisst resultat. På så sätt hjälper vi - som en av få leverantörer i världen - våra kunder att säkra sin reservdelsförsörjning på mycket lång sikt utan att förändrade tillverkningssätt eller den allmänna tekniska utvecklingen blir något hinder. Produkterna skall hållas levande så länge behoven finns i anläggningen!

Med en total lageryta på nästan 30 000 kvm kan leveranser ske med kort ledtid från våra fabriker i både Ystad och Örebro.

Vossloh Nordic administrerar även Trafikverket Materialservices och norska Jernbaneverkets säkerhetslager i Örebro med jourverksamhet dygnet runt, 365 dagar om året. Ett tätt samarbete med erfarna och flexibla transportfirmor gör att leveranserna aldrig dröjer mer än nödvändigt och sker senast 8 timmar efter avrop från beredskapslager. 

Produktblad hittar ni i Infoteket »

Kontaktperson
Hans Green, förnamn.efternamn@vossloh.com 
lll
Provided by Webforum