Hem
Compliance
Ansvarsfullt företagande
Om företaget
Produkter
Projektering och support
Infotek
Referensprojekt
Kontakt
Sök
Logga in

Optimerade växlar minimerar slitage

Vossloh levererar spårväxlarna till den helt nya spårvägen som byggs i Lund. Med växlar optimerade efter rälprofilen och spårvagnarnas hjul minskar slitaget och underhållsbehovet minimeras.

På Clemenstorget, som ligger precis intill Lund centralstation, svetsades och gjöts en kryssväxel under februari 2019.

En ny spårväg byggs i Lund för att effektivisera persontransporter mellan Lunds centralstation och upp till den nya stadsdelen Brunnshög i nordöstra Lund, där bland annat forskningsanläggningarna MAX IV och ESS är belägna.

Växlarna till banan, två kryssväxlar och en övergångsväxel, producerades av Vossloh. De levererades som beställt under oktober till december år 2018 – en väldigt snabb leverans med tanke på att beställningen lades först i juni samma år.

Lunds spårväg

Uppdrag: Leverera två kryssväxlar och en övergångsväxel.

Plats:
Lund.

Kund:
Skanska.

Spårvagnshjul påverkar växeln

Lunds kommun beställde i princip likadana spårväxlar med samma rälprofil som används i Göteborgs spårväg. Men det gick inte att kopiera växlarna rakt av, eftersom fordonen som beställts till Lund är av en annan modell med andra typer av hjul. Då hjulprofilen har ett specifikt utseende så påverkar det hur växlarna behöver utformas.

– Varje gång du bygger en ny anläggning måste du säkerställa att vagnarna kan trafikera på ett säkert sätt. För att konstruera en växel behöver vi därför veta hur vagnarna ska se ut, säger Teddy Mastborn, Key Account Manager på Vossloh.

Hjul-ränna-analys för hög säkerhet

För att garantera säkerheten utförde Vossloh en så kallad hjul-ränna-analys. I denna räknar man på samspelet mellan fordonens hjul samt växeln och rälens flänsränna där hjulens flänsar ryms. Bland annat kontrolleras hur stora maximum- och minimum-toleranser det finns mellan helt nya kontra slitna hjul respektive växlar.

– Sedan så dimensionerar vi växelns delar samt djup och bredd på rälens flänsränna så att det är säkert att trafikera växeln, utan risk för urspårning, oavsett om slitaget ligger på maximum eller minimum.

Rekommendation för minimerat underhåll

I hjul-ränna-analysen såg Vossloh hur man kunde optimera växeln och därmed minimera slitage och underhåll genom att minska spårvidden i växlarna med fem millimeter.

– Vi ger alltid rekommendationer när vi gör analyser. Skanska lyssnade på våra rekommendationer och beställde enligt det, säger Teddy Mastborn.

Den första växeln från Vossloh svetsades fast i banan precis i början av februari år 2019 och den siste samma månad gjöts den in i betong. Växeln, en kryssväxel XVXL -60R2-50-1:4,8236, ligger på Clemenstorget, som är platsen för spårvagnshållplatsen Lund C. De övriga två, en kryssväxel XVXL-60R2-50-1:5 vid Science Village och en övergångsväxel ÖVG-60R2-50-1:6 vid Ideontorget, installeras senare under 2019.

Spårvägen ska vara helt färdigbyggd under andra hälften av 2019, och trafiken kommer igång året därpå.

 
 
« Tillbaka
lll
Provided by Webforum