Hem
Compliance
Ansvarsfullt företagande
Om företaget
Produkter
Projektering och support
Infotek
Referensprojekt
Kontakt
Sök
Logga in

Specialväxel anpassad efter brofundament

En storm förhindrade en installation i norska Bøn. Istället samordnades arbetet med installationen av en specialväxel som anpassats till ett brofundament.

I Hokksund installerade Vossloh en specialanpassad spårväxel där en sliper är snedställd för att få plats på bron och där man har monterat extra träslipers så att inte något – eller någon – kan falla mellan de ordinarie sliprarna.

Hokksund och Bøn

Uppdrag: Installera en spårväxel på stålbro samt två spårväxlar i driftsplats.

Plats:
Hokksund och Bøn.

Kund:
BaneNor.

I Hokksund, som ligger drygt sex mil sydväst om Oslo, finns det en liten stålbro där tunganordningen i en spårväxel ligger på bron medan övriga växeln ligger på fast mark.

Andra lördagen i oktober år 2018 var Vossloh på plats för att plocka bort den gamla växeln och ersätta den mot en ny S49-växel, modell EV-S49-300-1:9.

Extra träslipers i mellanrummen

Eftersom en del av växeln ligger på bron så har Vossloh gjort en del specialanpassningar. För att den överhuvudtaget ska få plats så har man anpassat den första slipern efter brofundamentet och snedställt den.

Dessutom är stålbron öppen nedåt. För att det inte ska rasa ner sten, och för att man inte ska riskera att trampa ner mellan sliprarna, så har mellanrummen byggts bort.

– Innan växeln monterades på bron så lyfte vi ner tunganordningen på backen bredvid spåret. Mellan varje befintlig träsliper skruvade vi då fast extra träslipers med hjälp av reglar ovanpå sliprarna för att få bort mellanrummen, säger Fredrik Johansson, projektledare för prefabrikation och logistik på Vossloh.

Storm orsakade extra installation

Några veckor innan installationen i Hokksund var det meningen att Vossloh skulle ha installerat två spårväxlar i Bøn, som ligger drygt sex mil nordöst om Oslo. Men ett oväder satte stopp för både järnvägstrafiken och installationsplanerna i Norge. Istället fick Vossloh återvända med växlarna till fabriken i Örebro.

Då föreslog Fredrik Johansson för kunden BaneNor att man kunde göra installationen på söndagen efter installationen i Hokksund, så kunde man spara in en transport.

– BaneNor köpte idén på en gång. De behövde bara kontrollera så att det fanns lediga tider i spår, och det fanns.

Sagt och gjort. Under natten mellan lördagen och söndagen transporterades lokförare Kirowkranen och spårmateriell de dryga 12 milen från Hokksund till Bøn. Klockan sju på morgonen på söndagen kunde det utvilade arbetslaget från Vossloh börja arbeta på den andra arbetsplatsen för helgen.

Driftsplats byggdes om

I Bøn byggde man om en gammal driftplats med ett nedlagt industristickspår. Den gamla stickspårsväxeln togs bort och två andra gamla spårväxlar monterades också ner, den ene av entreprenören med hjälp av en traktor och den andra tog Vossloh hand om med hjälp av Kirowkranen när de kommit på plats.

De två gamla växlarna ersatte Vossloh med två moderna spårväxlar av modell EV-S54-300-1:9.

– När den gamla stickspårsväxeln försvann och de två gamla växlarna ersattes med nya så har driftsäkerheten blivit högre och underhållet förenklats på platsen.

Både installationen i Hokksund och den i Bøn fortlöpte precis som planerat, utan några störningar.

– Det kändes bra och kunden blev jättenöjd med att vi kunde beta av båda installationerna på samma helg.

 
 
« Tillbaka
lll
Provided by Webforum