Hem
Compliance
Ansvarsfullt företagande
Om företaget
Produkter
Projektering och support
Infotek
Referensprojekt
Kontakt
Sök
Logga in

Ny kryssväxel får trafiken att flyta smidigt

När Spårväg City i Stockholm öppnades för trafik i september så var det även premiärtur för en kryssväxel med låg rälsprofil från Vossloh.

På Klarabergsgatan i Stockholm ligger en spårvägskryssväxel från Vossloh som har en väldigt låg profil eftersom ett källarutrymme begränsar bygghöjden.

Spårväg City, Stockholm

Uppdrag: Leverans av kryssväxel med lågrälsprofil.

Plats:
Stockholm.

Kund:
Storstockholms lokaltrafik.

I början av september 2018 öppnade förlängningen av Spårväg City i centrala Stockholm. Spårvägen har förlängts cirka en halv kilometer så att ändhållplatsen nu ligger vid T-centralen, där den ansluter till tunnelbanans och pendeltågens uppgångar.

Vid T-centralen ligger det en kryssväxel som är levererad av Vossloh. Växeln har en extremt låg rälprofil, kallad LK1. Anledningen till att man har valt den låga rälprofilen beror på att det finns källarutrymmen under växeln, vilket begränsar bygghöjden.

– Den låga profilen gjorde att vi även fick ta fram en extra låg specialversion av omläggningsanordningarna, säger Anders Ahlquist, teknikchef på Vossloh

Vossloh har även levererat ett spårstopp, vilka är inbyggda i gaturälen precis i slutet av spåret. De fälls upp när hjulen på ett spårfordon kör på dem, vilket effektivt stoppar vagnen.

Efter att Spårväg City i Stockholm förlängts med en halv kilometer är det nu möjligt att åka spårväg runt Sergelfontänen.

 
 
« Tillbaka
lll
Provided by Webforum