Hem
Compliance
Ansvarsfullt företagande
Om företaget
Produkter
Projektering och support
Infotek
Video
Nyheter
Easyswitch
Prefab Dokumentation
Referensprojekt
Kontakt
Sök
Logga in

Framtidens järnväg visas upp på Innotrans

I framtidens järnväg används förstärkt verklighet, AR (Agumented Reality) och sensorer som i realtid berättar hur infrastrukturen mår. I Vosslohs monter på Innotrans 2018 i Berlin visas tekniken upp.

Vosslohs monter visar koncernens hela erbjudande.

Innotrans är världens största mässa inom transportteknologi och hålls vartannat år i Berlin, Tyskland. Som alltid är mässan i tyska Berlin sprängfull med nyheter och spännande utställare. Vossloh är en av utställarna på plats och visar upp sitt kompletta erbjudande.

– Många av våra kunder här i Norden vill veta mer om Vossloh. Här i Sverige är vi mest kända som spårväxelleverantör. Då är det en styrka att kunna presentera allt detta på en och samma plats, säger Bertrand Gryspeert.

Mässområdet imponerar med hela 3,5 kilometer räls, där det senaste ställs ut – spårvagnar, lok och motorvagnar samt arbets- och räddningsfordon.

Augmented reality

I år talas det mycket om den uppkopplade järnvägen och ett exempel som Vossloh visade var en AR-app, som via en surfplatta visar exakt hur en service ska utföras och vilka verktyg som teknikern behöver ta med sig ut i fält. Denna teknik används redan på prov ute i fält, precis som de två typer av sensorer som visas upp. Den ena sensorn är en liten trådlös, autonom enhet som kan mäta bland annat vibrationer och väder.

Den andra sensorn använder optiska internetkablar, där man utnyttjar det faktum att karaktären på ljuset i kablarna förändras av vibrationer, vilket gör att man med en enda sensor kan mäta 80 kilometer långa avstånd.

 
 
Läs mer och se fler bilder på vossloh.com.
lll
Provided by Webforum