Hem
Compliance
Ansvarsfullt företagande
Om företaget
Produkter
Projektering och support
Infotek
Video
Nyheter
Easyswitch
Prefab Dokumentation
Referensprojekt
Kontakt
Sök
Logga in

Vossloh släppte bok om
spårväxlar på Nordic Rail

Fysiska räl, interaktiva presentationer – och ett boksläpp. Det fanns många anledningar som lockade in ett stort antal besökare till Vosslohs monter under Nordic Rail år 2017.

Under den tre dagar långa järnvägsmässan Nordic Rail var Vosslohs monter välbesökt. Konstant hittade samarbetspartners, nyfikna personer och kunder in till montern för att titta och diskutera.

Hela Vossloh-koncernens produktutbud fanns representerat i montern – en del i fysisk form, såsom befästningar och rälsektioner som visar resultat av High speed grinding, andra i form av modeller eller interaktiva presentationer.

– I montern kunde man klämma och känna, undersöka och uppleva hela Vossloh-koncernens breda spektrum av kompetens, produkter och tjänster, säger Björn Lundwall, produktutvecklare på Vossloh.

Boksläpp
På eftermiddagen den andra mässdagen gjorde Vossloh något som man aldrig tidigare gjort i Sverige: Man släppte en bok. Boken bär titeln Växelboken och är främst tänkt till Trafikverket och andra som är aktiva inom järnvägen.

– Boken fick direkt stor uppskattning från alla som såg den. Under den tredje mässdagen dök det till och med upp folk som hört om boksläppet ryktesvägen och som gärna ville ha ett exemplar. Flera olika skolor vill dessutom ha boken som kurslitteratur, säger Björn Lundwall.

Tanken med boken är att dela med sig av kunskap så att alla i branschen kan prata samma språk. Med en ökad förståelse för spårväxlars komplexitet så underlättas samarbetet och i förlängningen leder det förhoppningsvis till effektivare installationsprocesser i Sverige.

Full representation
Totalt fanns det 33 personer på plats från Vosslohs och därmed var alla skandinaviska bolag representerade: Vossloh Nordic Switch Systems, Vossloh Fastening System, Vossloh Rail Services och Vossloh Locomotives.

– Vi har många tekniska produkter, så det är svårt att kunna alla. Därför var det en styrka att ha folk från alla fyra bolagen och information om alla koncernens produkter på plats, säger Hans Green, marknadschef på Vossloh.

Nordic Rail är Europas näst största järnvägsmässa och äger rum i Jönköping vart annat år. I år medverkade 285 utställare på mässan och den hade 3 393 unika besökare. Totalt var 19 länder representerade.

 
« Tillbaka
lll
Provided by Webforum