Hem
Compliance
Ansvarsfullt företagande
Om företaget
Produkter
Spårväxlar
Järnväg
Light Rail
Industri och hamnar
Spårmaterial
Växelkomponenter
Kranspår
Slipers
Smörjapparater
Räl
Signalmaterial
Verktyg och maskiner
Projektering och support
Infotek
Referensprojekt
Kontakt
Sök
Logga in


Spårväxlar

Vi erbjuder ett komplett sortiment av spårväxlar anpassade efter varje trafiksituation. Härmed presenteras de modellerna som är standard inom det svenska Trafikverket. Förutom dessa har vi även ett stort utbud av växlar till hamn- och industrispår, spårvägar, snabbspårvägar eller tunnelbanor.

Sortimentet kommer att kompletteras inom en snar framtid allteftersom frågan om högre hastigheter i växlarnas grenspår utreds. Trafikutvecklingen kommer även att leda till att BV50-linjeväxlar ersätts av motsvarande UIC60-modeller med TSD-anpassad standard.

Antalet växeltyper försedda med rörliga korsningar kommer också att öka för att bättre svara på trafikbehoven. En rörlig korsning innebär en obruten kontakt med hjulen genom hela växeln. Buller och slitage reduceras samtidigt som högre hastigheter och axellaster tillåts.

En av de viktigaste aspekterna att beakta inför valet av en korrekt växeltyp är växelns geometri. Vi strävar efter att erbjuda spårväxlar som i geometri optimeras för att fungera i en befintlig anläggning. Därmed är det av yttersta vikt att noga utreda geometrikompatibiliteten mellan olika växelmodeller. Just detta har vi redovisat på ett mycket kortfattat faktablad. Fråga gärna efter detta vid intresse.

Utöver standardsortimentet finns specialväxlar som presenteras i en egen broschyr. Hör gärna av dig till oss om du vill ha kompletterande information.

 Produktblad »

Kontaktpersoner
Bertrand Gryspeert, förnamn.efternamn@vossloh.com
Hans Green, förnamn.efternamn@vossloh.com
lll
Provided by Webforum